Enduro otporni laptop je osmišljen i dizajniran za ljude koji puno vremena provode na otvorenom, odnosno napravljen je za rad na terenu

 

Najzanimljiviji model nove kolekcije i trenutno jedini laptop koji ima konkretnu cijenu je Acer Enduro N3. N3 će, prema Acer-u, u Europu stići prije kraja juna po cijeni od oko hiljadu evra. Proizvođač tvrdi da proizvodi mogu izdržati padove, ekstremne temperature i vodu.

Acer tvrdi da je N3 napravljen za radnike koji često putuju po terenu – prije svega arhitektima i planerima događaja. Laptop ima ekran dijagonale 14 inča, težak je 2 kg te ima debiljinu od 2.5 cm. Laptop je takođe otporan na vodu te ima ekran prekriven gorilla glassom.

Konkretno, uređaj ima sertifikate MIL-STD 810G i IP53. Dok prvi osigurava otpornost na udarce, padove i vibracije, drugog smo upoznali kod smartfona i može da izdrži određene količina prašine i vode. Uređaj ima nešto što Acer zove Aquafan, ventilator koji može izduvati vodu koja se zavukla u laptop.

 

Acer Enduro Management Suite

 

Što se performansi i komponenti tiče, Acer Enduro N3 dolazi s desetom generacijom Intelovih procesora i7, 32 GB RAM-a i 512 GB zapremnine. Tu je takođe i opcionalna grafička kartica Nvidia MX230. Grafički procesor neće pružiti maksimalne performanse u gejmingu, ali će da olakša rad u grafičkim programima, kao i pokretanje manje zahtjevnih video-igara.

Laptop stiže s nekoliko bezbjednosnih alata, uključujući Acer Enduro Management Suite. To je sistem koji će IT radnicima da olakša rad s uređajima unutar kompanije (daljinska aktivacija ili deaktivacija pristupa kameri, nadgledanje hardverskih i softverskih sistema i daljinska nadogradnja BIOS-a ili Windowsa).

 

Enduro T5 i T1

 

Linija Enduro također uključuje dva Windows tableta dijagonale 10 inča, uključujući Enduro T5 koji dolazi sa izmjenjivom baterijom koja traje 10 sati i Intel Core m3 procesorom. Drugi tablet nosi ime Enduro T1 i dolazi sa opcionalnom tastaturom i Intel Celeron procesorom. U opticaju će biti i 8-inčni Enduro T1 koji će, kao i sve tablete iz Enduro serije, biti moguće koristiti s rukavicama na rukama.

(Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.