Zadužbina tuži Netflix – platformu za striming i zbog kršenja autorskih prava i registrovanih zaštitnih znakova u vezi sa prikazivanjem detektiva Šerloka Holmsa u filmu kao nekoga ko pokazuje emocije

 

Zadužbina Ser Artura Konana Dojla, autora knjiga o Šerloku Holmsu, nije zadovoljna u kom smeru se kreće novi film kompanije Netflix o poznatom britanskom detektivu. Zbog toga su tužili popularnu striming platformu.

Jedan od problema je i Netflix-ov film „Enole Holms“ u kom glumi Mili Bobi Braun, koja se proslavila ulogom u seriji „The Stranger Things“.

U filmu, koji treba da bude objavljen u septembru, Mili glumi izuzetno nadarenu mlađu sestru poznatog detektiva. U ovom filmu Šerloka Holmsa glumi Henri Kevil. Helen Bonam Karter tumačiće njegovu majku.

Netflix-ov film zasnovan je na seriji knjiga o Enoli Holms, koju je napisala američka autorka Nensi Springer. Taj lik nije dio originalnog Šerlokovog univerzuma.

Zadužbina tuži platformu za striming i zbog kršenja autorskih prava i registrovanih zaštitnih znakova u vezi sa prikazivanjem detektiva u filmu kao nekoga ko pokazuje emocije.

„Prošlo je mnogo vremena da se Šerlok u knjigama razvije u toplu osobu sposobnu za emocije. Te kasnije objavljene knjige nisu u domenu javnog vlasništva još uvijek za razliku od ranijih dijela Ser Dojla“, navode iz zadužbine.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.