Adobe je lansirao novu aplikaciju pod nazivom Photoshop Camera koja je ispunjena gomilom vrlo složenih filtera koji mogu promijeniti vaše lice i svijet oko vas. Neki od filtera su zaista impresivni: nekoliko njih identifikuje nebo iza vas i zamjenjuje ga savršenim oblacima ili čarobnim mjesecom; drugi vas smešta u sjajni svijet Crnog ogledala; a drugi čini da izgledate kao da ste u stripu.

Aplikacija je dostupna besplatno i radi i na iOS-u i Androidu. Međutim, za Android su samo posljednji modeli Pixel, Galaxy i OnePlus zvanično podržani. Adobe je u novembru pokrenuo pregled aplikacije.

Adobe Photoshop Camera filteri
Adobe Photoshop Camera filteri

Photoshop Camera nema nikakve veze s Photoshopom osim činjenice da obje imaju veze sa fotografijama i obje su aplikacije. Ovdje možete napraviti nekoliko osnovnih uređivanja fotografija – prilagoditi kontrast, ekspoziciju, zasićenost i slično – ali uglavnom ste mislili snimiti sliku, filtrirati je i ostaviti. Ako želite izvršiti podešavanja, postoji čarobno dugme štapića koje automatski bira promjene za vas tako da ne morate brinuti o stvarnim postavkama. Aplikacija ne može snimati video zapise.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.