Robot-pas kompanije „Sony“ pod imenom Aibo, može da uključi mikrotalasnu rernu i usisivač, upozorava lavežom da je mašina za veš završila sa pranjem, ali i pravi selfije i pozira

 

Sony“ neprestano dodaje nove funkcije robotu psu, a najnovije performase podrazumijevaju da robot-pas zvani Aibo može da komunicira sa nizom pametnih uređaja u domaćinstvu kako bi olakšao život svojim vlasnicima.

Demonstracija vještina koje Aibo posjeduje, održana je na sajmu „CEATEC“ u Tokiju, najvećem japanskom sajmu IT-a i elektronike.

Prikazano je, između ostalog, kako Aibo daje signal rerni da se uključi, odmah po dolasku vlasnika u kuću, kako bi ih što prije sačekao topao obrok, prenosi RTS.

Mali robot kućni ljubmac je programiran i da pozira fotografu, ako je to neophodno, zauzimajući simpatične poze. S druge strane, Aibo može i da fotografiše ljude, pravi selfije i fotografije postavlja na društvenim mrežama.

Ranije ove godine, iz kompanije „Sony“ je najavljeno da Aibo robot može biti i pas čuvar. Uz pomoć kamerica i mikrofona, robot pas može da vrši inspekciju poslovnih ili stambenih prostorija i budno motri na vaš dom, uz mejsečnu naknadu od 14 američkih dolara.

U zavisnosti od konfiguracije, jedan Aibo može koštati do 3.000 dolara.

Tako na primjer, postoji mogucnost da vaš Aibo robot pas prepoznaje lica. Po potrebi, može da memoriše imena i lica za do deset ljudi.

U kompaniji „Sony“ navode da su od početka ove godine kupcima isporučili 20.000 robot-ljubimaca.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.