Korisnici aplikacije Airtime mogu da gledaju YouTube videa u društvu dok traje video poziv

 

YouTube je predstavio kombinaciju video konferencije i klijenta za YouTube pod imenom Airtime.

Mobilni app korisnicima daje mogućnost da pričaju s prijateljima dok zajedno gledaju video na YouTube. To omogućava da se vidi reakcije prijatelja na video, a svatko prisutan može da pritisne pauzu kako bi sa ostalima pričao o tome što se upravo desilo.

U aplikaciju je integrisan velik broj TV emisija i filmova, a tu su i YouTube i SoundCloud. Mogu da se gledaju muzički spotovi i poznati YouTuberi, a tokom prenosa mogu se dijeliti fotografije, lijepiti naljepnice i mnogo toga još.

 

Kako da napravite Airtime sobu?

 

Nakon što aplikaciju skinete na svoj Android ili iPhone, napravite profil da biste dodali sve prijatelje s kojima želite da pokrenete video razgovor. Naravno da je obavezno da i oni moraju imati Airtime profil.

Nakon toga morate da napravite Airtime sobu pomoču dugmeta Create Room i izaberete prijatelja kojeg želite pozvati, nakon čega pritisnite Next.

Airtime predlaže da se pozovu pet ili manje prijatelja da bi bilo najbolje iskustvo gledanja. Soba može da bude i tajna kako bi je vidjeli samo prijatelji koje ste pozvali – ili da napraviti žurku i omogućite prijateljima da pozovu svoje prijatelje.

Da biste promjenili ime sobe otvorite postavke u gornjem desnom uglu. Možete da promijenite opis sobe i boje te da obrišete istoriju slanja poruka i reprodukcije videa.

 

Kako da gledate video s prijateljima?

 

Čim napravite sobu, šaljete poziv svojim prijateljima da vam se pridruže. Da biste to napravili, otvorite sobu koju ste napravili i birajte opciju za signalzaciju pod imenom Signal Room.

Dok čekate prijatelje, uvijek možete da izaberete video koji ćete gledati pritiskom na ikonu na dnu ekrana.

Korisnici dok gledaju video mogu da šalju GIF-ove, emotikone i zvukove koje aktiviraju dugmadima na dnu ekrana (reakcije, naljepnice i zvukovi). Takođe postoji mogućnost da šaljete poruke tokom video razgovora pritiskom na ikonu Messages.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHWqK5w8GjI

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.