Nintendo je objavio listu retro igara koje stižu na Nintendo Switch. Među retro igarama našao se i pravi raritet – akcijska slagalica Panel de Pon koju ćemo po prvi put da vidimo van Japana.

 

Pored slagalice Panel de Pon, Nintendo je službeno najavio još četiri igre koje će se pridružiti velikoj kolekciji za Nintendo Switch Online. Ova usluga, pored mogućnosti igranja igara za više igrača na internetu, Switch nadopunjuje zaista velikom kolekcijom besplatnih igara s NES-a i SNES-a.

U maju ćemo tako da vidimo jednu novu igru za NES i tri za SNES. NES igra je Tecmova akcijska igra Rygar. SNES dobija kultnu naučno-fantastičnu pucačinu WIld Guns i Jalecovu pucačinu Operation Logic Bomb.

Prava iznenađenje dolazi u obliku Panel de Pon, igre koja u originalnom obliku nikad nije izašla van Japana. Riječ je o klasičnoj slagalici za SNES koju je dizajnirao Gunpei Yokoi. Van SAD-a igra je dobila ime Tetris Attack. Umjesto anime likova imala je likove iz Yoshi’s Islanda.

Panel de Pon, iako su ga nazvali Tetris Attack, nema veze s originalnim Tetrisom. Njegov dizajn je kasnije je primjenjen u Nintendova vlasništva poput Pokémona, Animal Crossinga i vjerojatno najpopularnije igre – Dr Mario.

Dolazak Panel de Pona na Nintendo Switch upravo će zbog toga biti prva prilika mnogima da se susretnu s igrom koja je inspirisala hrpu drugih.

Sve četiri vide-oigre stići će u sklopu nadogradnje za Nintendo Switch Online 20. maja i povećaće sveukupnu kolekciju na vrtoglavih 82 naslova.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.