Alfa Romep model neće biti ograničen klasičnom tradicionalnom karoserijom limuzine, već će to biti nešto poput krosover-limuzine

 

Alfa Romeo planira da izbaci na tržište nekoliko električnih modela, a novi izveštaj iz Velike Britanije govori da priprema krosover-limuzinu.

Krosover-limuzina bi trebalo da se pojavi 2026. godine, i boriće se za naklonost kupaca sa modelima poput Mercedesa EQE i Audija A6 e-tron.

Izvršni direktor Alfa Romea, Žan-Filip Imparato, otkrio je da će novi električni model biti pozicioniran u E-segmentu, stavljajući ga iznad modela Giulia, koji će se takođe transformisati u električnu limuzinu u svojoj sledećoj generaciji.

carVertical banner - sponsored

Što se tiče dizajna, model neće biti ograničen klasičnom tradicionalnom karoserijom limuzine, već će to biti nešto poput krosover-limuzine.

Sličan tretman bi mogao da doživi i nasljednik modela Giulia, pošto šefovi Alfa Romea stalno govore o tome kako karoserija limuzina evoluira. Ovi komentari nas navode na razmišljanje o silueti koja je nedavno popularizovana među brendovima Stellantisa, zahvaljujući modelima kao što su Citroen C5 X i Peugeot 408.

Neki to nazivaju kupe-krosoverima, drugi podignutim fastbekom, ali zajedničke karakteristike uključuju blago povećan klirens od tla, nižu siluetu u poređenju sa glomaznijim SUV-ovima i aerodinamičnu liniju krova koji se postepeno spušta prema zadnjem dijelu vozila.

(B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.