Amazon je saopštio da će pretplatnici Amazon Prime Video usluge za striming morati da plaćaju dodatnih 2,99 dolara mjesečno od sljedeće godine za paket bez reklama

 

Prema zvaničnom saopštenju u petak, Amazon Prime Video će doživjeti određene promjene početkom 2024. godine. IT mixer je pisao u junu da se i Amazon Prime Video sprema da ponudi jeftiniju pretplatu sa reklamama.

„Da bi nastavili da ulažu u upečatljiv sadržaj“, kažu, Prime Video će početi da prikazuje oglase u svojim filmovima i serijama od prvog dijela 2024. godine. Takođe kažu da planiraju da imaju znatno manje oglasa od linearne TV i drugih provajdera usluga za striming video zapisa.

Projekat će početi da se sprovodi na tržištima SAD, Velike Britanije, Njemačke i Kanade. Nakon toga će pokriti Francusku, Italiju, Španiju i još nekoliko zemalja, a vjerovatno će se serijal nastaviti i uključiti sva ostala tržišta u dogledno vrijeme.

Cijena osnovnog pretplatničkog paketa se, kažu, neće mijenjati – što znači da će pretplatnici dobiti „satisfakciju” gledanja reklama za postojeću cijenu od 5,99 evra mjesečno.

Oni koji žele da zadrže postojeće iskustvo biće primorani da ga dodatno plate – paket bez oglasa u SAD koštaće dodatnih 2,99 dolara. Visina doplate za ostala tržišta biće naknadno objavljena.

 

Pretplatnici će biti obavješteni o promjenama

 

Amazon će obavijestiti pretplatnike nekoliko sedmica prije očekivane promjene, kao i uputstva o tome kako da se pretplate na Amazon Prime Video bez oglasa ako žele.

U Sjedinjenim Državama članstvo u Amazon Prime-u, koje uključuje pristup Prime Video-u, košta 14,99 USD mjesečno. Sama pretplata na Prime Video košta 8,99 USD mjesečno.

Amazon MGM Studios dobio je 68 nominacija za nagradu Primetime Emmy ove godine. Njegova emisija “The Marvelous Mrs. Maisel,” koja se emituje na Amazon Prime, postala je komedija za striming sa najvećim brojem nominacija za Emmy-ja, rekao je Amazon.

Striming usluge, uključujući Netflix i Disney+ , dugo su se opirale reklamama, ali tokom prošle godine nekoliko ih je počelo prikazivati ​​oglase u pokušaju da se nose sa rastućim troškovima i sa padom broja pretplata nakon porasta na početku pandemije.

(IT mixer)