Amazon je promijenio svoj logo predstavljen u januaru, zbog toga što su mnogi komentarisali da liči na Adolfa Hitlera

 

Januarski logo kompanije Amazon sadržao je prepoznatljivu Amazonovu strelicu. Zajedno sa nespretno postavljenom plavom trakom na vrhu, međutim, ličio je na brčiće i osmijeh ozloglašenog nacističkog vođe.

Nova ikona aplikacije prikazuje smeđu kartonsku Amazonovu kutiju s logotipom kompanije sa strelicom u sredini i plavim komadom trake za pakovanje na vrhu u sredini. Traka na prvoj verziji ažurirane ikone bila je četvrtasta, s iščupanim rubom uz dno, kao da ju je presjekao pištolj za traku.

Tehnološki gigant je naišao na dosta negativnih komentara, o kojima je pisao i IT mixer, pa su stvar riješili promjenom oblika plave trake.

Kompanija nije izričito rekla da je promjena nastala zbog Hitlerovih poređenja.

„Amazon uvijek istražuje nove načine da oduševi naše kupce“, rekao je potparol kompanije u izjavi. „Dizajnirali smo novu ikonu kako bi podstakli iščekivanje, uzbuđenje i radost kada kupci krenu u kupovinu na svom telefonu, baš kao što to čine kada vide naše kutije na vratima.“

Za BBC su iz Amazona izjavili kako je logo prvo testiran u nekoliko zemalja. Nakon toga su odlučili da ga promijene na osnovu povratnih informacija korisnika.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.