OnePlus je najavio event za 8. mart na kojem bi trebalo da ugleda svjetlost dana i OnePlus 9 serija

 

Pete Lau na Twitter-u je objavio teaser za OnePlus event planiran za 8. mart. Misteriozni tweet prikazuje pogled na Zemlju s Mjeseca. Fotografija nije slučajno odabrana.

Za OnePlus je čudna godina, ne baš naročito uspješna i puna eksperimenata. Kompanija je nakon višegodišnjih manira predstavljanja dva puta po dvije perjanice, prošle godine predstavila čak šest modela u nadi da će njima pokriti veći dio tržišta.

Kompanije za istraživanje tržišta pokazuju da ta nova strategija nije nešto naročito rezultovala plodom.

Kompaniju je u međuvremenu napustila i dotad najistaknutija figura, suosnivač Carl Pei. On je već pokrenuo vlastiti biznis i kompaniju imena Nothing, poznatu po tome da je kupila Essential.

Ova godina će za OnePlus opet biti ispunjena eksperimentima. Na nadolazećem eventu. 8. marta velike su šanse da ćemo upoznati tri OnePlus 9 modela. Uz OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro, navodno stiže i OnePlus 9r.

 

Zašto moonshot?

 

Vratimo se i na teaser kojeg na Twitteru objavio Pete Lau. Zašto fotografija Zemlje s Mjeseca odnosno famozni moonshot? Popratni tekst najavljuje nešto novo na horizontu. Neko se sjetio da je tamo 1969. NASA angažovala Hasselblad za slanje prvih fotografija s površine Mjeseca.

Lau nam vjerojatno poručuje da se spekulisana saradnja s švedskom foto kompanijom zaista i realizovala. OnePlus 9 Pro bi mogao da dobije Hasselblad kamere na leđima.

Da li će OnePlus najzad i kamerama da parira Samsungu, Huawei-ju i iPhone-u saznaćemo ubrzo?

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.