Huawei firewall (zaštitni zid) je preporučen za upotrebu u širokom spektru aplikacija od kompanije koja je specijalizovana za sajber bezbjednost.

Ugledna američka kompanija, NSS Labs, specijalizovana za kibernetičku bezbjednost, nedavno je testirala najnoviji Huawei firewall i dala mu „preporučeni“ rejting. To je odličan rejting koji garantuje da su proizvodi određene kompanije bezbjedni i preporučuju se za široku upotrebu.

Ove godine je testirano 12 proizvoda vodećih svjetskih proizvođača tehnologije, a samo nekoliko vrhunskih stručnjaka zaradilo je ocjenu „preporučeno“.

NSS Labs je globalno priznat kao relevantan, nezavisan i stručan izvor za pružanje smjernica za kibernetičku bezbjednost. U testiranju NGFV-a (zaštitni zid nove generacije), razmatrano je nekoliko parametara, kao što su performanse bezbjednosti, stabilnost i pouzdanost.

Najbolji antivirus za Mac: Zaštitite se od malicioznog softvera

Na ovogodišnjem NGFV zajedničkom tekstu, NSS Labs je poslužio za simulaciju najnovijih sajber napada kako bi se procijenila sposobnost uređaja da se bori protiv sofisticiranih i najopasnijih mrežnih prijetnji. Huavei NGFV USG6620E je pokazao stopu eksploatacije od 99,36% sa 94,2% ukupne efikasnosti. Huavei-jev NGFV je takođe pokazao superiornu SSL / TLS funkcionalnost, postižući 100% na testovima interoperabilnosti.

NGFV je prva linija odbrane od današnjih prijetnji i njeno tržište je jedno od najvećih u industriji kibernetičke bezbjednosti. IDC (International Data Corporation) procenjuje da će NGFV tržište porasti sa sadašnjih 15,8 milijardi na 23,8 milijardi dolara do 2023. godine.

U našem testu, Huawei firewall je pokazao snažnu zaštitu od sajber pretnji sa malim ukupnim troškovima vlasništva. To znači da, u stvari, vlasnik ne mora ništa drugo ulagati u sigurnost uređaja. Htela bih da pohvalim Huawei što je preporučio rejting, “rekao je Vikram Phatak, osnivač NSS Labs.

Huawei HiSecEngine serija NGFV pruža sveobuhvatnu, efikasnu i integrisanu bezbednost za provajdere cloud servisa, velike data centre, srednje i velike kompanije i organizacije za testere. Uz osnovne NGFV mogućnosti, serija HiSecEngine može raditi i sa drugim bezbjedonosnim uređajima kako bi se proaktivno branila od mrežnih prijetnji i poboljšala sposobnosti otkrivanja.

S obzirom da smo zaradili najbolji rejting, upravo smo dokazali da je Huawei NGFV trenutno jedan od najboljih u industriji. Izuzetno nam je drago što je ovo procjena treće, relevantne strane koja potiče bezbjednost korisnika. Ovaj uspjeh je rezultat našeg napornog rada u oblasti bezbjednosti koji je trajao više od deset godina. Nastavićemo sa ovim, svi sa željom da našim korisnicima pružimo još bolje iskustvo, rekao je Denzel Song, predsednik bezbjednosnog razvoja uređaja Huawei.

(IT mixer/Zimo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.