Dolaze dobre vijesti za sve vas koji još uvijek koristite sad već vremešne Huawei P20 Pro i Mate 20 telefone. Android 10 i EMUI 10 ažuriranje za te uređaje kreće u svjetski pohod

 

Huawei P20 Pro kompanijina je perjanica koja 2018. u neku ruku označava početak Huaweiev-og uspona u smartfon areni. Istina je da je Huawei i dotad imao odličnih telefona, ali P20 Pro je, svojim dizajnom, ekranom ali prije svega kamerama pokazao da je Huawei igrač na kojeg treba računati.

Mate 10 je još stariji i seže u 2017. a kad se pojavio mnoge je kupio svojim dizajnom i u to vrijeme ogromnim 5.9-inčnim ekranom i baterijom kapaciteta 4000 mAh.

Oba modela pokreće Kirin 970, koji će i danas podnijeti dosta toga.

I jedan i drugi telefon na svijet su došli s Androidom 8 Oreo. U međuvremenu su ažurirani na Android 9 Pie s EMUI 9.1 interfejsom iz Huawei-a.

Iako se EMUI 10 za P20 Pro nešto ranije pojavio na Istoku, sad u obliku podeblje OTA nadogradnje teške preko 4GB leti i evropskim eterom.

Na P20 Pro i Mate 10 donosi osvježeni interfejs kamere, ljepše animacije, bolje organizovane postavke ali i sve ono što integriše Android 10, kao što je sistemski Dark Mode, nove navigacijske pokrete i slično.

Kad ovo ažuriranje dođe i na vaš primjerak, pohvalite nam se u komentarima ispod.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.