Veliki festival „Pokemon Go Fest 2020“ biće održan 25. i 26. jula i u njemu će moći da učestvuju svi koji su kupili ulaznice, bez obzira gdje se nalazili

 

Godišnje okupljanje igrača Niantic-ove igre u proširenoj stvarnosti Pokemon Go dosad je održavano ljeti u parku Grant u gradu Chicagu (SAD). Bila je to prilika za direktni susret i odmjeravanje snaga s ljubiteljima te popularne igre.
Ali, zbog širenja pandemije koronavirusa Pokemon Go Fest 2020 ove će godine biti svjetski i potpuno virtuelni događaj.

Zasad je poznato tek da će biti održan 25. i 26. jula i da će u njemu moći učestvovati svi koji su kupili ulaznice, bez obzira gdje se nalazili.

Iz Niantic-a su obećali uzbudljive bonuse, susrete s džepnim čudovištima i posebna istraživanja, kao i mogućnosti povezivanja s drugim igračima.

U međuvremenu je u Pokemonu Go debitovalo novo legendarno čudovište, Reshiram, koje će biti dostupno do 16. juna. Najavljena su i dva druga čudovišta iz pete generacije. To su Zekrom and Kyurem, ali nije poznato kad će biti pušteni u igru.

Po drugi put ikad u Nianticu su dozvolili glasanje igrača kako bi se odabrala džepna čudovišta za junski i julski događaj Community Day. Najviše glasova dobili su Weedle (20. jun) i Gastly (jul).

(Gamespot)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.