Prema nedavnim glasinama, sugerisalo se se da bi Apple mogao ubuduće lansirati potpuno portless (bez konektora) iPhone. Međutim, čini se da će lansiranje takvog uređaja doći tek 2021. godine, jer u tweetu koji je objavio @choco_bit, tvrdi da se očekuje da će se Apple i dalje držati Lightning Port-a za novi iPhone 2020. godine.

U tvitu se takođe tvrdi da će Apple koristiti pametni konektor za iPhone 2021. godine. Ovo je zanimljivo jer je pametni konektor osobina koju je Apple prije nekoliko godina prvi put predstavio u svojoj iPad Pro liniji. Nije potreban za punjenje uređaja, već je korišten za povezivanje dodataka poput Smart i Magic Keyboard.

Ako prođete potpuno bez portreta, čini se da Apple ulaže puno vjere u bežično punjenje koje se poboljšavalo tokom godina, ali i dalje zahtijeva prostirku za punjenje. Iako je ovo pogodnije od uključivanja uređaja, postoje i njegovi nedostaci, gdje ako skinete telefon s podloge da biste provjerili, prestaje punjenje.

Osim toga, brzine bežičnog punjenja još uvijek nisu toliko brze u poređenju sa žičanim, posebno kod svih današnjih rješenja za brzo punjenje. S obzirom da su ovo glasine, ovu informaciju treba uzeti sa rezervacijom. Međutim, ukoliko očekujete portless iPhone, izgleda da ćete pričekati još jednu godinu.

(Ubergizmio)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.