Prva Beta verzija Android-a 11 biće predstavljena 3. juna na virtuelnom događaju

 

Google obično predstavlja novu verziju Android operativnog sistema na svojoj Google I/O konferenciji. Međutim, zbog COVID-19 pandemije ona je ove godine otkazana. Zato se postavlja (opravdano) pitanje kada će biti predstavljena nova verzija Android OS-a. To će ove godine biti malo kasnije nego što je uobičajeno – Android 11 beta će biti lansiran na virtuelnom događaju koji će se održati 3. juna.

Dejv Burk, potpredsjednik razvoja Android OS-a i direktorka za proizvode Stefani Kutbertskon održaće tada predavanje koje se tiče budućnosti mobilnog OS-a, piše PC Press. U njemu će najaviti šta će sve biti novo u nadolazećem operativnom sistemu, a tiče se sigurnosti, bezbednosti, pristupačnosti, produktivnosti i drugih tema zanimljivih korisnicima. Nakon predavanja, oni će odgovarati na pitanja developera.

Prva Beta verzija Android-a 11 biće dostupna istog dana (3. juna). Sljedeća, Beta 2 verzija koja će se fokusirati na poboljšanje stabilnosti, biće dostupna 3. avgusta, a finalna verzija očekuje se u trećem kvartalu ove godine, najverovatnije krajem septembra, zaključuje PC Press.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.