Kompanija Vivo predstavila novi pametni telefon iz svoje ponude kojeg su nazvali Vivo Y30 i koštaće oko 190 evra

 

Vivo Y30 pametni telefon pogoni Helio P35 čipset koji je uparen sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnje skladištenje. Unutrašnju memoriju moguće je i dodatno proširiti jer telefon dolazi sa utorom za microSD karticu.

U njemu se vrti Android 10 operativni sistem koji je presvučen FunTouch OS 10 korisničkim interfejsom.

Vivo Y30 dolazi sa IPS LCD Ultra O ekranom veličine 6,47“ i rezolucije 720 x 1560 piksela. Težak je 197 grama, a dimenzije telefona su 162 x 76.5 x 9.1 mm.

U gornjem lijevom uglu ekrana nalazi se selfie kamera od 8 MP. Na zadnjoj strani telefona prisutne su četiri kamere. Glavni je senzor od 13 MP, a pored njega tu su i ultraširokougaona kamera od 8 MP, makro kamera od 2 MP, te senzor dubine, takođe od 2 MP.

Pored kamera, na zadnjoj strani telefona nalazi se i LED blic, ali i skener otiska prsta. Zadnji poklopac izrađen je od polikarbonata.

Vivo Y30 posjeduju bateriju kapaciteta 5000 mAh, ali podržava punjenje od svega 10 W. Bateriju ćete da punite preko USB-Type C priključka.

Ovaj pametni telefon posjeduje i 3.5 mm priključak za slušalice i ma podršku za dvostruku SIM karticu.

Telefon će biti dostupan na tržištu Malezije. Dolaziće u dvije boje – plavoj i bijeloj, a cijena Vivo V30 telefona je oko 190 evra. Za sada nisu poznati detalji o dostupnosti na svjetskom tržištu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.