Šef proizvodnje u „Google Photos“, David Lieb nam je otkrio da je kroz niz tweetova bio zainteresovan za povratne informacije od korisnika, da bi bio upoznat sa izvanrednim greškama, mogućim poboljšanjima performansi i zahtevima za funkcije.

Dok je odgovarao na mnoge od njih, on je otkrio ono što dolazi. Prvo, ručno označavanje ili tagovanje lica. Trenutno ne možete odabrati fotografije koje će se dodati na lice ako ih aplikacija nije prethodno odabrala, ali to će se promijeniti u budućnosti.

Sljedeće, aplikacije za mobilne uređaje će dobiti parametar pretrage za nedavno otpremljene fotografije, koje su prethodno bile dostupne samo na webu. To vam omogućava da lako vidite i uređujete bilo koju fotografiju koju ste upravo otpremili, čak i ako je od pre mnogo godina. To je način da se zaobiđe normalno sortiranje po vremenu kada je fotografija snimljena, a ne kada je dodana usluzi.

Ova aplikacija za fotografije dobija i uređivanje vremenskih oznaka. Čudno je da Googleova mobilna platforma do sada nije imala ovu značajku, s obzirom na to da je prisutna u web i iOS verzijama fotografija.

Dijeljenje fotografija za kućne ljubimce je na putu do partnerskih biblioteka, tako da će vlasnici kućnih ljubimaca moći reći Google Photos da automatski šalje sve slike svojih ljubimaca svojim partnerima.

Takođe ćete u jednom trenutku moći da izbrišete fotografije iz biblioteke dok pregledate albume i omiljene stavke u deljenim albumima (pored toga što volite).

(gsmarena via androidpolice)