U sljedećem Call of Dutyju igrači će moći promijeniti šaržer i dok nišane protivnika.

“Đavo je u detaljima” – poručio je voditelj animacije u Infinity Wardu, Mark Grigsby govoreći o tome kako ekipa za novi Call of Duty: Modern Warfare pokušava da postigne autentičnost u korišćenju vatrenog oružja.

Jedan od takvih detalja jeste punjenje municije, odnosno mijenjanje šaržera. Tačnije, igra će imati različite animacije za tzv. reload ovisno o tome da li se mijenja prazan šaržer ili se napola puni.
Međutim, to nisu samo kozmetički detalji. Modern Warfare će da omogući da se obnovi municija prilikom nišanjenja (ADS-a, odnosno Aiming Down Sight).

U prošlim Call of Duty igrama nišanjenje je uvijek bilo prekinuto kada bi igrač dao naredbu za promjenu šaržera, a sada nišan ne mora da se pomjera dok se oružje puni municijom.

Mnogi poznavaoci serijala će vam reći da je ovo već viđena stvar u Call of Duty igrama. Prošlogodišnji Black Ops 4 imao je sličnu mogućnost kod nekih oružja.

Međutim, to je ondje bila jedna od opcija dok će u Modern Warfareu reload prilikom ADS-a biti omogućen u svim situacijama; tj. po defaultu.

To će biti interesantna promjena, naročito za kompetitivni multiplayer. Hoće li ona donijeti dobre stvari ili će novi sistem reloada narušiti poznatu dinamiku CoD-a, pokazaće vrijeme.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.