„​Google“ dodaje neke nove funkcije u „Google Play“ igre Beta na računaru, svoju uslugu koja vam omogućava da igrate Android igre na računaru, uključujući podršku za 4K rezoluciju ekrana na „podržanim monitorima“ i za popularne kontrolere za igre na konzolama. „Google“ je detaljno opisao ažuriranja u postu na blogu Arjun Dajal, direktor proizvoda „Google Play“ igara.

Sa novom podrškom za 4K, sada možete da birate svoje rezolucije ekrana dok ste u igri. „Jednostavno pritisnite Shift + Tab u bilo kojoj igri da biste izabrali iz menija podržanih rezolucija“, kaže Dajal.

Kontrolori igara koji su sada podržani uključuju Xbox Series X / S kontroler, Xbox One kontroler, Sony DualSense kontroler za PS5 i njegov DualShock kontroler za PS4. „Google“ nije jedina kompanija koja olakšava korišćenje vaših drugih kontrolera na svojoj platformi; „Apple“ je dodao podršku za iOS za DualSense i Xbox Series X kontrolere sa iOS 14.5, dok je Valve predstavio DualSense podršku u Steam-u 2020.

Dajal je objavio na blogu takođe ima nekoliko drugih ažuriranja. Takođe navodi da je u katalogu „Google Play“ igara dostupno više od 3.000 igara, uključujući nove dodatke Clash of Clans i Clash Royale. „Google“ takođe dodaje traku za pretragu u odeljak „Sve igre“, „Google Play“ igara na računaru kako bi olakšao pronalaženje određene igre.

„Google polako“ proširuje beta verziju „Google Play“ igara za PC, lansirajući prvobitno u tri zemlje u januaru 2022. godine, u otvorenoj beta verziji u SAD i nekoliko drugih zemalja u novembru 2022. i u Evropi i Novom Zelandu u maju, prenosi „PCpress“.