Honor je nedavno predstavio planove za nadolazeću Magic 6 seriju na tekućem Snapdragon Summitu 2023, potvrđujući da će vodeći pametni telefoni biti opremljeni naprednim Snapdragon 8 Gen 3 procesorom.

Koristeći mogućnosti Snapdragona 8 Gen 3, serija Magic 6 će predstaviti novog ličnog asistenta koji pokreće AI pod nazivom YOYO. Koristeći integrisane generativne modele AI jezika, YOYO će se pohvaliti značajnim kapacitetom do 7 milijardi parametara. Posebno, lični asistent će raditi direktno na uređaju, osiguravajući da se lični podaci ne prenose eksterno radi njegovog funkcionisanja. Ovaj razvoj omogućava korisnicima da angažuju YOYO za različite zadatke, kao što su odgovaranje na upite, generiranje prilagođenih kratkih videozapisa koristeći lokalno pohranjene slike i videozapise i isporuku personaliziranih odgovora.

Pored YOYO asistenta, Honor je predstavio još jednu revolucionarnu funkciju pod nazivom „Magic Capsule“. Ova inovacija se oslanja na tehnologiju praćenja očiju i funkcioniše kao multimodalni sistem interakcije, neprimetno integrisan sa Snapdragon Seamless tehnologijom.

Iako Honor tek treba da precizira tačan datum izlaska za Magic 6 seriju, očekuje se da će debitovati ranije od prethodne serije Magic 5, koja je lansirana u martu.