Takođe je prеšao brojku od 70 miliona igrača

 

Battle Royale pucačina Apex Legends dobija jedinstven način igranja za koji fanovi mjesecima pitaju: duos / dueti. Vremenski ograničena lista za duos-a starta uživo 5. novembra, objavio je danas programer Respawn, i to će prekinuti strogu formaciju za tri osobe. U prošlosti je Respawn dodavao ograničene solo-događaje, ali nikada ranije nije dozvolio da se dvoje ljudi udruže. Ako su prethodni događaji pokazatelji, vjerovatno je da će se Respawn držati mečeva sa 60 osoba, dakle 30 timova po igri.

Sa februarskim lansiranjem igre Apex Legends, Respawn se držao svog uskog fokusa na tri osobe. Čitava igra – uključujući i vatrogasne mečevae je osmišljena za igranje i način na koji se sposobnosti subklasa kombinuju – orijentisana je oko tria i sposobna je na adekvatan način osigurati pokrivanje, liječenje i oživljavanje članova vaše ekipe tokom intenzivne borbe. Apex Legends  je ovim pristupom zaradio 70 miliona registrovanih igrača od ovog mjeseca, što ga čini jednim od najpopularnijih pucačina na tržištu.

 

Apex Legends je sa triom dostigao 70 miliona, šta li će napraviti sa duos modom

 

Ali zahtjevanje od igrača da se udruže sa totalnim strancima putem interneta zaista je veliko pitanje, čak i uz robusne neverbalne komunikacijske funkcije u igri. Nije uvijek zabavno igrati Apex kada se ne možete adekvatno osloniti na svoje saigrače i nastavite sa čišćenjem od strane vještijih i bolje organizovanih sastava. A Apex Legends, više od takmičenja u borbama royale igre poput Fortnitea, ne nudi igračima puno aktivnosti u igri koje se ne okreću oko pobjede. Što je teže pobijediti ili čak zaraditi visoko mjesto, teže je uživati ​​u igri.

Tako je Respawn eksperimentirao s ležernim, ograničenim modovima, koji bi mogli popraviti solo publiku bez narušavanja jezgra načina igre i njene competitve playlist-e.

Ostaje da vidimo kako će i Apex Legends duos mod funkcionisati.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.