Respawn je jutros objavo novost za svoju pucačinu Apex Legends battle royale, otkrivši potpuno novu mapu za svoju treću sezonu koja stiže za samo nekoliko dana. Novo odredište, pod nazivom World’s Edge, je „gdje se rastope toplina i hemijski led“, što ukazuje na to da će igrači biti suočeni u ekstremno temperaturnom okruženju.

U tizer trejleru za mapu možemo vidjeti ledena i bojna polja napunjena lavom. U zavoju na postojećoj stanici nalazi se i voz koji se kreće, koji bi trebao dodati vrlo zanimljiv mobilni element World’s Edge. Respawn kaže da će lokacija, zajedno sa svojom novom legendom Crypto, stići s trećom sezonom sljedeće sedmice 1. oktobra.

Osim vijesti o novoj areni u kojoj će se takmičiti, otkrivanje sekundarne mape Apex Legends također naglašava pomak u strategiji za Respawn. Iako je studio možda već dugo vremena planirao drugu mapu, nikad se nije otvoreno razgovaralo o tome hoće li se Apex Legends po uzoru na Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), koji sadrži više mapa u rotaciji, ili Epic’s Fortnite, koji ima jedno stalno podešavanje. (Postoje glasine da će Fortnite možda uzdrmati tu formulu sa nadolazećom sezonom 11.)

Sada, kada se otkriva Edge World, prilično je jasno da Respawn koristi bivši pristup. I to je vjerovatno dobra stvar. Apex Legends je u osnovi takmičarska pucačina prvog lica, a manje se oslanja na ekološku priču koja je Fortnite učinila toliko privlačnom za igrače i hardcore i casual. Tako da je Respawnu manje potrebno da napravi jednu jedinstvenu stalno razvijajuću lokaciju i više je imperativ da studio pruža igračima dinamične arene u kojima će se boriti.

Evo nade da će Respawn smisliti pametne načine da održi mape istovremeno i svježim i popularnim, što bi sa druge strane moglo predstavljati problem ako se World Edge pokaže daleko zabavnijim od početne lokacije Kings Canyon u igri.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.