Microsoft radi na tome da svoj Edge browser, zasnovan na Chromium endžinu, omogući Linux korisnicima u budućnosti. Sean Larkin, menadžer tehničkog programa u Edge timu, nedavno je pokrenuo anketu na Twitteru sa velikim brojem pitanja o veb razvoju preglednika za Linux, uključujući i to kako developeri očekuju da instaliraju browser na svojim uređajima.

Pogledajte još: Linux prigrabio većinu prostora na Microsoft Azure cloude

Microsoft je još uvijek u ranim fazama razvoja, pa se očekuje da će proći izvjesno vreme dok Edge stigne na Linux i bude dostupan javno. U svakom slučaju, radi se o jasnoj naznaci da kompanija radi na ovom projektu.

Pogledajte još: “Browser za napredne korisnike”: Vivaldi stiže i na Android

Microsoft je ranije nagovijestio svoju zainteresovanost da Edge omogući za Linux. Trenutno, kompanijin Edge browser je već dostupan na mnogim platformama. Insider kanali su dostupni za Windows 7, 8.1 i 10, kao i macOS, ali još nije poznato kada će postati dostupan javno. Postoje i mobilne verzije preglednika, za Android i iOS.

(Neowin)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.