Popularne aplikacije Instagram i WhatsApp uskoro ce doživjeti veliku promjenu imidža, a ime njihove vlasničke kompanije Facebook biće istaknuto u prvi plan.

Aplikacije će se ubuduće zvati Instagram from Facebook (Instagram od Facebooka) i WhatsApp from Facebook (WhatsApp od Facebooka), pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice oko vlasništva.

Portparolka Facebooka Berti Tomson je potvrdila ovu vijest za Biznis insajder.

„Želimo da budemo jasniji kada su proizvodi i usluge koje su dio Facebooka u pitanju“, rekla je ona. Novo ime će se pojaviti u prodavnicama aplikacija, kao i unutar njih, ali se neće vidjeti na početnim ekranima korisnika.

Pogledajte: “Kviz” – nova opcija na Instagramu

Kompanija u vrijednosti od 535 milijardi dolara godinama je dopuštala da njene aplikacije rade kao nezavisan tim sa značajnom autonomijom, ali u posljednje vrijeme pokušava da ostvari centralizovanu kontrolu, ponekad izazivajući tenzije i zabrinutost među zaposlenima.

(TANJUG)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.