Ljubitelji iPhonea sa novim izdanjem za 2019. godinu dobiće i još jedan „poklon“, koji bi simbolički trebalo da predstavlja povratak Apple korijenima.

Od kada je Stiv Džobs svijetu predstavio prvi iPhone, sjajna jednobojna gricnuta jabuka je u svijetu postala mnogo prepoznatljiv simbol, što je ostala i do danas.

Od ove jeseni moglo da dođe do promjene, budući da je u pripremi nova verzija logotipa koja bi jabuku trebalo da predstavi u šest boja po kojima je Apple bio poznat u svojim ranim danima.

Takav logo je debitovao sa računarom Apple II, sada već davne 1997. godine. Kompanija je od 1998. počela da se prebacuje na jednobojne logotipove, što je vremenom postalo standard, podseća Independent.

Novo izdanje starog logotipa moglo bi ove godine da se nađe na ograničenoj seriji iPhonea, slično seriji Product Red koja iPhone nudi u inače redovno nedostupnim bojama.

Apple važi za kompaniju koja nije sklona nostalgiji, ali su i oni izgleda riješili da pokažu interesovanje za sopstvenu istoriju, što je rastući trend posljednjih godina.

Apple je, inače, u martu prikazao film koji je u priličnoj meri predstavljao referencu na rani Appleov logo i slogan „Think Different“…

(B92)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=74&v=b6d6iScjHpA

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.