U septembru Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhonea.

 

Izbočina u obliku kvadrata

 

Ipak, Apple je od iPhonea 6 do iPhonea 8 zadržao gotovo identičan spoljašnji izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i sa „X“ generacijom.

Predviđanja svih relevantnih analitičara i dojavljivača, posle modela X i XS, ove godine bi trebalo da se pojave modeli XI (tj. 11), koji će spolja izgledati skoro identično kao njegovi prethodnici.

Međutim, novi model bi mogao da ima jednu promjenu na poleđini u vidu dvostrukog izbočenja sa spoljašnje strane u obliku kvadrata, u kome će biti smještene tri kamere, odnosno dvije umesto jedne kod XR modela.

To nam ukazuje da bi vjerojatno mogao biti bolji kvalitet fotografija i videa.

Treća kamera sa zadnje strane bi takođe mogla da podstakne jačanje Appleove vizije stvarnosti, pošto su predstavnici kompanije dosljedno govorili o moći AR-a na iPhone i iPad-u.

To je potvrdio i poznati dojavljivač @Slashleaks, koji je na svom Twitter profilu objavio 3D rendere sva tri očekivana ovegodišnja iPhonea, naslednike modela XS, XS Max i XR. Oni nose oznake XI, XI Max i XIR.

Iako se to na renderima baš najbolje i ne vidi, manja promjena dizajna mogla bi da zahvati zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutnije i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledom rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promena na boku uređaja. Taster za aktiviranje nečujnog načina rada imaće novi izgled.

iPhone 11-izbočenje sa spoljašnje strane u obliku kvadrata

Poštovani Appleov analitičar Ming-Chi Kuo je rekao da će selfie kamera dobiti pojačanje sa 7MP na 12MP.

 

Svemirski iPhone XI

 

Čuli smo da će iPhone XI imati ekran od 5,8 inča, baš kao i iPhone XS, ali sa manjim okvirima. Isti izvor kaže da očekujemo svemirsku, zlatnu, srebrnu i plavu boju.

Veličina telefona je veoma osporavana – dok neki izveštaji kažu da će ostati iste veličine, drugi pretpostavljaju da će glavni iPhone XI biti malo veći, a ima previše kontradiktornih naznaka pa ne možemo ništa sa sigurnošću reći.

Čini se da postoji i neka konfuzija oko ekrana iPhone 11 Maxa, a jedan izveštaj tvrdi da će imati ekran iste veličine kao i iPhone XS Max (6,5 ​​inča), a moguće da Apple poveća na značajnih 6,7 inča.

Takođe smo čuli da iPhone XIR može imati LCD ekran, dok su druga dva OLED.

iPhone XI takođe može dobiti značajno povećanje trajanja baterije i funkciju obrnutog bežičnog punjenja koju isporučuju Samsung i Huawei.

A što se tiče karakteristika novih modela, očekuje se da će iPhone XI imati brži procesor i nuditi bržu WiFi vezu, dok će podrška za 5G mrežni standard za sada da izostane.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.