Apple već razvija novu iPad Pro seriju koja će biti objavljena ovog proljeća, a možda će raditi i na modelu sa 5G koji bi trebao biti objavljen u drugoj polovini godine

 

Prema DigiTimes-u izgleda kako se Taiwan Advanced Semiconductor Engineering priprema za isporuku tehnologije antene za nadolazeći 5G tablet. Tačan model tableta za 5G antenu nije naveden, ali moguće da je riječ o naprednoj verziji Apple iPad Pro zbog dodatnih troškova koje 5G podrška donosi.

iPad o kojem govorimo navodno će koristiti najnoviju tehnologiju mmWave umjesto sub-6GHz 5G. Vjerojatno zato što najnovija tehnologija predviđa veću brzinu na manjim udaljenostima.

To je čini savršenom za upotrebu u gustim urbanim područjima. Ova prva spomenuta tehnologija nudi manju brzinu i bolje je prilagođena ruralnim područjima u kojima se iPad Pro vjerojatno ne koristi u tolikoj mjeri.

Pročitajte još: CES 2020: Wacom predstavio One tablet uz koji dolazi Autodesk SketchBook

Ako su ove glasine istinite, ovaj bi novi Apple iPad Pro 5G tablet mogao biti nadograđeni 12.9-inčni iPad Pro o kojemu je Ming-Chi Kuo govorio početkom decembra.

Očekuje se da će biti lansiran sa novom generacijom A14X Bionic procesora i naprednim mini-LED displejem.

Ova je tehnologija namijenjena premošćivanju jaza između OLED ekrana današnjice i mikro-LED ekrana budućnosti.

Za iPad to će biti više od prelaza, jer trenutni modeli koriste LCD tehnologiju. Kao takva, ova će verzija biti znatno skuplja i mogla bi se po cijeni postaviti iznad standardnih modela.

DigiTimes vjeruje kako će iPad Pro 5G biti lansiran negdje u drugoj polovini ove godine, moguće zajedno sa iPhone 5G modelom.

Međutim, hoće li se sve to zaista ostvariti? Ne znamo, pa ćemo odgovor na to ipak još malo da pričekamo.

(phonearena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.