Na CES 2020 Wacom je predstavio One tablet koji če koštaćti 399 dolara, koji ima ekran od 13 inča, radi s macOS i Windows uređajima, ali i Android, što mu daje dodatnu prednost pred konkurencijom

 

Na CES sajmu u Las Vegasu svjedočili smo i malom takmičenju “ko će predstaviti jeftiniji napredni uređaj”. Dok je na području pametnih telefona pobijedio TCL s 5G uređajem za manje od 500 američkih dolara, po pitanju tableta svakako je to uspio Wacom One tablet za manje od 400 dolara

Wacom One će koštati 399 dolara, ima ekran od 13 inča, radi s macOS i Windows uređajima, ali i Android, što mu daje dodatnu prednost pred konkurencijom.

Rečeno je i da neće biti kompatibilnosti s iPhone pametnim telefonima, ali to je potpuno logično, donekle. Jer, oni koji to žele mogli bi kupiti iPad. Samo, iPad košta ipak dvostruko više no najavljeni Wacom One.

Samo, kome bi ovaj tablet trebao koristiti? Pa najviše dizajnerima svih vrsta i to je ciljana publika jer tablet dolazi s Autodesk SketchBook.

Pročitajte još: Huawei na Geekbenchu otkrio specifikacije MatePad Pro tableta

Ima svoju posebnu olovku i činjenica da se spaja na razne postojeće uređaje zapravo sugeriše da je samo pomoćni alat, a ne tablet kojem bi se trebalo okrenuti u potpunosti za svakodnevne zadatke.

Njegov ekran je HD, rezolucija mu je 1920 x 1080, ima 72 posto NTSC boju, mogućnost odbijanja odraza pri jakom svjetlu. Spaja se uz USB-C, ali nudi i HDMI mogućnost, što je svakako značajno.

A najbolje od svega, već može da se kupi pa ne treba da se čeka službeni datum ili išta slično, moguće ga je odmah naručiti.

Sigurno će imati svoju publiku, posebno među početnicima na području dizajna. Za ovu cijenu svakako se isplati isprobavati neke karakteristike, prije nego što se pokuša krenuti u ozbiljnije vode s nečim osjetno skupljim.

U Wacomu su toga svjesni i zato su odlučili ovako iskoračiti na tržište te sad treba vidjeti koliko će im se to vratiti.

S obzirom da se Wacom svake godine s nekim novitetom vraća na CES sajam, jasno je da uspjehe i postiže pa ne treba sumnjati da će tako biti i ovaj put.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.