Huawei MatePad Pro tablet se pojavio na Geekbenchu pod brojem modela MRX-AL09 i potvrdio glasine o specifikacijama

 

Huawei će 25. novembra kao što smo najavili  predstaviti novi flagship model tableta MatePad Pro, koji će biti prvi tablet s rupicom u ekranu za selfi kameru, Kirin 990 čipsetom, podrškom za 40W SuperCharge brzo punjenje i pametnom tastaturom.

Već otprije znamo da Huawei priprema novi flagship tablet, model MatePad Pro, kojega će službeno predstaviti 25. novembra. Biće to prvi tablet koji će imati rupicu u ekranu za selfi kameru.

Uređaj se pojavio na Geekbenchu pod brojem modela MRX-AL09 i potvrdio glasine o specifikacijama. Postigao je 3 808 bodova na jednojezgrenom testu i 11 832 boda na višejezgrenom testu.

Huawei MatePad Pro dolazi s osmojezgrenim Kirin 990 čipsetom i 6 GB RAM-a, iako navodno ima i verzija s 8 GB RAM-a. Android 10 OS.

Ranije ovog mjeseca uređaj je prošao 3C certifikaciju, iz koje smo saznali da dolazi s podrškom za 40W Huawei SuperCharge brzo punjenje, kao i Mate 30 serija smartfona.

Navodno će Huawei predstaviti i 5G verziju tableta. Ima rezoluciju 2 560 x 1 440 piksela. Huawei će uz ovaj uređaj predstaviti i pametnu tipkovnicu koja se povezuje preko ‘magnetic pogo’ pinova, a u paketu će biti i M-Pen stylus.

Dolazi u 4 boje, a to su: bijela, crna, zelena i narančasta.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.