Trenutno Apple iPad Pro nema pravu konkurenciju, ali izgleda da će se to uskoro promijeniti. Po svemu sudeći, novi Huawei MatePad Pro, koji će se u prodaji pojaviti 25. novembra, moći će da „stane na crtu“ Apple iPad Pro 11.

Na osnovu nezvaničnih informacija, novi Huawei-jev tablet imaće podršku za eksternu tastaturu i olovku, kao što ih imaju Ipad Pro tableti ili Samsung Galaxy Tab S6. Ali, za razliku od njih, očekuje se da će Huawei MatePad Pro imati punch-hole kameru, što će svakako uticati na sticanje utiska modernijeg dizajna.

Za sada se još uvijek ne znaju specifikacije tableta, ali s obzirom da u imenu ima „Pro“, očekivano je da će imati visoke performanse.

Ostaje nam još desetak dana prije nego što saznamo sve ove informacije, a tada ćemo znati i na kojim sve tržištima će se pojaviti MatePad Pro, jer treba uzeti u obzir i Američke sankcije, koje su još uvijek na snazi protiv ove kompanije.

(TechRadar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.