Google maps aplikacija je opciju, gdje su sve zgrade „ravne i koja je već neko vrijeme dostupna u svijetu primijenio i u region

 

Možda vas je iznenadio novi interfejs Google Maps aplikacije, u kojem je sve ravno, a zgrade više nisu onakve, kakve su inače u stvarnom životu.

Makete 3D mapa su ukinute kao uobičajen prikaz i sad se Google Maps pokreću sa pljosnatom mapom, koja je izravnala sve zgrade, zadržavajući samo brojeve.

Ova opcija je od sada i primaran način prikaza navigacije.

Pročitajte još: Nove mogućnosti Google Mapsa olakšavaju vožnju u saobraćaju

Ako baš volite da vidite 3D prikaz mape, ne brinite, jer je Google mislio i na to. Iako su 3D makete zgrada sklonjene, što zbog bržeg učitavanja aplikacije i manje potrošnje interneta, to i zbog lakše obrade mapa na jeftinijim uređajima, moguće ih je ponovo vratiti.

Kad učitate mape pogledajte ka pretrazi i odmah ispod nje, nakon tagova i ključnih reči, vidjećete ikonicu slojeva, odnosno način prikaza mape. Kliknite na tu ikonicu i učitaće se tri tipa mape, što vam u ovom trenutku ne treba.

Odmah ispod su i Detalji mape, u okviru kojih je sad posebna kategorija 3D. Kliknite na 3D i zgrade i objekti će početi da se izdižu iznad mape. Nakon par sekundi imaćete nekada klasičan izgled 3D Google Maps aplikacije.

Jednom kada izaberete 3D prikaz mapa, trebalo bi da takav način prikazivanja ostane izabran i za sljedeća učitavanja ove aplikacije.

(Mondo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.