Xiaomi kompanija je predstavila novo „Star Cloud Purple“ izdanje ovog pametnog telefona koje dolazi u tzv. “nebula” ljubičastoj boji

U Kini Redmi Note 8 može se kupiti u crnoj, plavoj i bijeloj boji, ali od sada i u još jednoj zanimljivoj varijanti. Naime, kompanija je predstavila novo „Star Cloud Purple“ izdanje ovog pametnog telefona koje dolazi u tzv. “nebula” ljubičastoj boji.

Xiaomi je još u kolovozu u Kini predstavio Redmi Note 8 pametni telefon zajedno sa njegovom Redmi Note 8 Pro varijantom.

Pročitajte još: Xiaomi radi na telefonu sa 120Hz ekranom i 5X telefoto kamerom

Podsjetićemo vas kako Redmi Note 8 ima IPS LCD ekran dijagonale 6.3-inča FHD+ rezolucije od 1.080 x 2.340 piksela.

U radu se oslanja na Qualcomm Snapdragon 665 čipset te ima bateriju kapaciteta 4.000 mAh sa podrškom za 18W brzo punjenje.

Za fotografije je zadužena četverostruka kamera sa 48 MP primarnim senzorom, 8 MP širokougaonim senzorom od 120 stepeni, 2 MP makro senzorom i 2 MP senzorom dubine. Sa prednje strane nalazi se 13 MP selfi kamera.

Redmi Note 8 radi na Android 9 Pie operativnim sistemu u kojem se nalazi MIUI 10 korisnički interfejs.

U novoj „nebula“ ljubičastoj boji bit će dostupne samo dvije varijante Redmi Note 8 smartfona i to jedna sa 4 GB RAM-a + 64 GB interne memorije i druga sa 6 GB RAM-a + 64 GB interne memorije.

Ove verzije će doći sa cijenom od 142 dolara, odnosno 156 američkih dolara.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.