Prije dvije sedmice saznali smo da Xiaomi radi na telefonu koji može snimati 8K video pri 30 sličica u sekundi. Sada s prvim izlaskom MIUI 11 beta, ljudi u XDA Devlopers otkrili su opciju promjene brzine osvježavanja u postavkama ekrana koja dolazi sa 120 Hz opcijom.

Ovo potvrđuje da Xiaomi zaista radi na telefonu s visokom brzinom osvježavanja koji se do sada nalazio samo na igračkim telefonima poput dva Razer telefona i Asus ROG Phone II.

Opcije u MUI11 otkrivaju da Xiaomi radi na telefonu sa 120Hz ekranom
Opcije u MUI11 otkrivaju da Xiaomi radi na telefonu sa 120Hz ekranom

Osim ekrana s visokom brzinom osvježavanja, čini se da će Xiaomi na svojim nadolazećim uređajima ponuditi i poboljšane telefoto senzore. Izbornik aplikacije za kameru u MIUI 11 otkrio je podršku za novi telefoto senzor s 5x optičkim zumom. Pored toga, postoji i ultra-telefoto način koji će ponuditi do 50x digitalno zumiranje.

Pogledajte još: Xiaomi Mi Mix Alpha ima ekran oko cijelog telefona, 108MP kamera

Do sada nema naznaka da će isti telefon koji će nuditi 8K video snimanje pri 30 sličica u sekundi dobiti i novu telefoto kameru i zaslon za osvježavanje od 120 Hz. Očekujemo da će Xiaomi u međuvremenu dati neke službene tragove.

(Gsmarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.