Canon-ova prenosiva kamera Ivy Rec počeće se isporučivati ​​16. oktobra za 129.99 dolara u SAD. Ovdje se radi o fotoaparatu koji se može zakačiti kao privjesak, vodootpornim i otpornim na padove i udarce, što na papiru zvuči kao dobra alternativa izvlačenju vašeg skupocjenog telefona za svaku priliku za fotografisanje. Canon kaže da prazan kvadratni prostor na snimku djeluje kao svojevrsni preglednik vidnog polja.

Što se tiče toga može li Ivy Rec snimiti fotografije koje se uspoređuju s kamerama na najnovijim telefonima, poput iPhonea 11 Pro ili nadolazećeg Pixela 4, moraćemo sačekati testove da bismo to saznali. Ima 1/3-inčni CMOS senzor od 13 megapiksela u objektivu sa fiksnim fokusom, a fotografije snima u razmjeri 4: 3 ili 1: 1. Za video zapis može snimiti 1080p / 60 fps video u razmjeri 16: 9 s ograničenjem 10-minutnog snimanja po video fajlu. Ivy Rec nudi Bluetooth i Wi-Fi kompatibilnost za slanje fotografija i video zapisa na vaš telefon putem aplikacije Canon Mini Cam.

Pogledajte još: Studio za džep, Blackmagic najavljuje PoK Cinema Camera 6K

Na suprotnoj strani sočiva, Canon je implementirao brojčanik koji vam omogućava prebacivanje između foto i video režima, kao i uključivanje postavki Wi-Fi-ja i Bluetooth-a za povezivanje s telefonom. Ivy Rec vaše fotografije sprema na microSD kartice, što ne bi trebalo predstavljati poteškoće – microSD karticu od 64 GB za možete nabaviti za 10-15 eura. Baterija fotoaparata od 660mAh može se puniti putem Micro USB priključka na dnu, koji se nalazi pored microSD priključka.

(TheVerge)

https://www.youtube.com/watch?v=V8ohizFj-ZI

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.