Oppo, kineski gigant u proizvodnji pametnih telefona radi na sopstvenom čipsetu za svoje mobilne uređaje

 

Sudeći prema informacijama do koje prenosi holandski sajt LetsGoDigital, kineska kompanija Oppo uskoro će postati još jedan od proizvođača pametnih telefona koji će proizvoditi sopstvene čipsete za svoje mobilne uređaje.

Pročitajte još: Qualcomm predstavlja Snapdragon 865 čipset 3. decembra

Sajt je kao dokaz te tvrdnje objavio zahtev za zaštitu patenta kineske kompanije pri Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (European Union Intellectual Property Office – EUIPO).

Iako je čipset već prijavljen pod nazivom Oppo M1, još uvek nije jasno da li je u pitanju procesor za pametne telefone kineske kompanije ili je reč o čipu drugačije namene.

Oppo je ranije najavio veliki porast sopstvenih ulaganja u sektor istraživanja i razvoja. U tom cilju, angažovani su novi stručnjaci dovedeni iz kompanija kao što su Speadtrum i MediaTek.

Pretpostavlja se da bi novi čipset mogao da bude predstavljen već tokom Mobile World Congress-a u Barseloni, koji će biti održan u februaru 2020. godine.

Osim Oppo-a, kompanije Samsung i Huawei proizvode sopstvene čipsete za svoje mobilne uređaje.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.