Ažuriranje iOS 17.3.1 će biti dostupno za sve modele iPhone-a koji su kompatibilni sa iOS 17

 

Dok je prethodno ažuriranje donijelo nove funkcije, poput zaštite od ukradenih uređaja, na vaš iPhone, čini se da je iOS 17.3.1 manje ažuriranje koje samo popravlja grešku pri kucanju.

Pored ovog ažuriranja Apple je objavio iPadOS 17.3.1, watchOS 10.3.1 i macOS 14.3.1 sa ispravkama grešaka i poboljšanjima performansi. Ako ste čekali ovo ažuriranje, konačno ga možete besplatno preuzeti na svoj iPhone.

Najnovije ažuriranje objavljeno je za iPhone sa ispravkom za veliki problem na iPhone-u koji je ometao korisničko iskustvo kucanja.

Ako želite da instalirate najnovije ažuriranje:

  • Idite u aplikaciju Podešavanja
  • Kliknite na Opšte > Ažuriranje softvera
  • Preuzmite najnoviju verziju

Apple-ovo najnovije ažuriranje za iOS 17.3.1 uključuje više ispravki za neke greške koje su prijavili korisnici, kao i poboljšanja performansi za iPhone.

Kompanija nije objavila uobičajene ranjivosti i izloženosti, zvani CVE, za ažuriranje, tako da je nejasno da li iOS 17.3.1 rješava bilo kakve bezbjednosne probleme. Apple obično objavljuje CVE-ove ažuriranja na mreži kada preuzimanje postane dostupno. Ali bilo je slučajeva kada kompanija nije objavila CVE-ove, kao sa izdavanjem iOS 17.2.1 i iOS 17.1.1 .

Apple-ove bilješke za novu verziju iOS-a 17.3.1 pominju da ažuriranje uključuje ispravku za grešku koja je izazvala neočekivano dupliranje i preklapanje teksta na iPhone-u tokom kucanja.

Pored iOS 17.3.1, Apple je takođe objavio dodatna ažuriranja za Apple Watch, iPad i Mac, koja sada možete da preuzmete na svoje kompatibilne uređaje. Ažuriranja donose ispravke grešaka i poboljšanja performansi za glatko korisničko iskustvo.

Napomene o izdanju macOS-a 14.3.1 takođe pominju da ažuriranje rješava problem koji dovodi do nasumične promjene teksta tokom kucanja. Sva ažuriranja su dostupna za preuzimanje.

(IT mixer)