Apple je prije nekoliko sedmica u opticaj pustio iOS 14 beta verziju namijenjenu registrovanim developerima. Od sada je dostupna svima.

 

Evo što morate da uradite kako biste iOS 14 beta verziju već danas instalirali na svoj iPhone.

iOS 14 beta donosi sa sobom sve one novotarije najavljene na ovogodišnjem WWDC-u. Možete napokon da se radujete implementaciji vidžeta na početnom ekranu o čemu je i IT mixer pisao, svojevrsnom meniju s aplikacijama, odabiru zadatog pregledača i mail klijenta, slici u slici i drugim trikovima, koje je iOS 14 “skinuo s Androida“.

Imajte na umu da je ovdje riječ o beta softveru, koji ma koliko Apple bio sposoban, može i vjerojatno sadrži neke bagove. Sumnjam da je riječ o nečem krucijalnom jer ga inače ne bi ponudili svima ali opet valja biti oprezan.

iOS 14 mogu imati svi iPhone-i unazad sve do iPhone 6s uređaja i noviji.

Ako i sami želite isprobati iOS 14 na svojem iPhone-u sad i odmah, onda trebate učiniti sljedeće.

Sa svojeg iPhone-a kroz Safari posjetite Apple-ov public beta website i tamo se prijavite za beta testiranje, ako to već niste učinili. Pratite upute na ekranu, ne može biti teško. Pod uslovom da vam je to komplikovano, najbolje je da odustanete od cijele priče i strpljivo sačekate jesen.

Nakon toga bi trebalo kliknuti na install iOS 14 te skrolati niže gdje ćete kliknuti na Download Profile. Pratite upute na ekranu.

Nakon toga, idete u Settings, kliknete na Profile Downloaded pri vrhu ekrana i potom na install u desnom uglu. Unesite pin ako ga koristite. Potom će biti još nekoliko klikanja na Install nakon što pročitate uslove.

Za kraj treba otklikati do odjeljka Software Update gdje ćete pronaći iOS 14 update. Kliknite na Download and Install.

I to bi bilo to.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.