Apple možda planira da održi prezentaciju 8. marta, prema navodima ljudi koji su upoznati sa planovima kompanije, a prenosi Bloomberg.

Očekuje se da će Apple predstaviti novi hardver, uključujući i novi iPhone SE model, kao i osvježeni iPad Air i moguće osvježeni Mac Mini sa unaprijeđenim Apple čipom.

Pored toga, Apple planira da javno objavi iOS 15.4 tokom prve polovine marta. Ova verzija softvera (koja je trenutno u javnoj beti) će omogućiti da iPhone modeli koriste Face ID za otključavanje kada se nosi maska. Tu je i Universal Control i nova grupa emodžija.

Kada je u pitanju novi iPhone SE, očekuje se da će imati isti izgled kao aktuelni SE (2020), uz ažurirane kamere, novi čipset i 5G konekciju.

Osvježeni iPad bi trebalo da ima A15 Bionic čipset, 5G konekciju i 10,9-inčni displej. Mac Mini bi mogao dobiti više opcije Apple čipseta, kao što su M1 Pro i M1 Max, a možda čak i M2.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.