Novi Appleov patent najavljuje nove iPhone modele bez notcha s prednje strane

 

Najnovije vijesti iz Appleova tabora nagovještavaju nešto što će mnoge razveseliti. Novi Appleov patent najavljuje nove iPhone modele bez mrskog notcha na čelu.

Urez, usjek, notch, zub pa i zubina, sve su nazivi za ono što gledamo na vrhu iPhonea od iPhonea X pa na ovamo.

Apple je od tog modela pa do sada s prednje strane protjerao TouchID tipku i čitač otisaka ispod nje, a zamijenio je naprednom FaceID autorizacijom od koje bolju implementaciju još nismo doživjeli.

Patent kojeg je Apple 23. decembra 2019. podnio Japanskom patentnom uredu (JPO), a prenosi ga holandski blog LetsGoDigital daje nadu da je Apple napokon spreman da se odrekne notcha.

Naime, na tim se patentnim dokumentima iz decembra prikazuje iOS korisnički interfejs od vrha do dna ekrana bez ureza na vrhu, koji je prikazan na patentnom zahtjevu iz januara prošle godine.

Hoće li ti novi iPhone-i selfi kameru nositi ispod ekrana i hoće li umjesto FaceID-a dobiti čitač otisaka isto tako pod ekran, ostaje nam da maštamo i da se nadamo.

(LetsGoDigital)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.