Južnokorejska kompanija navodno priprema prvi televizor koji uopće neće imati klasične okvire, već će sam ekran zauzimati cijelu prednju površinu uređaja

 

Već sljedeće sedmice Samsung bi, tvrde novinarski izvori, trebalo da predstavi prvi televizor bez okvira oko ekrana.

U tehnološkoj industriji nema opuštanja i uživanja u prvim danima nove godine. Nakon slavlja i možda koje čašice previše, ljudi velikih i malih tehnoloških kompanija ne razmišljaju o godišnjim odmorima ili skijanju, već su njihove misli usmjerene prema Las Vegasu, gdje sljedeći tjedan počinje sajam potrošačke elektronike CES.

Za brojne kompanije to je mjesto na kojem premijerno prikazuju proizvode i tehnologije te se, među njima, često prikazuju novi modeli televizora.
Početak ove godine na CES-u, bar što se televizora tiče, mogao bi obilježiti Samsung.

Južnokorejska kompanija navodno priprema prvi televizor koji uopće neće imati klasične okvire, već će sam ekran zauzimati cijelu prednju površinu uređaja.

Prema riječima developera koji je radio na tom projektu, a koji naravno želi ostati anoniman, često proizvodi za koje kompanije tvrde da su zero-bezels u šuštini imaju male i vidljive okvire.

Međutim, to nije slučaj sa Samsungom, koji je prvi na svijetu uspio da napravi TV tako radikalnog dizajna.

Na The Vergeu dodaju da je okvir oko ekrana tako malen da se, kada se televizor gleda iz daljine, zaista čini da nema okvira.

Nakon što su se pojavile glasine o Samsungovim planovima, na jednoj internetskoj stranici objavljene su i (navodne) slike nadolazećeg televizora koje možete pogledati ovdje.

Spominje se još i 8K rezolucija te dijagonala ekrana od 65 inča i veća, ali pored toga nema nikakvih drugih informacija poput cijene, početka prodaje i dodatnih opcija.

Ali gotovo je sigurno da Samsungov nadolazeći televizor „radikalnog dizajna“ neće biti za svačiji džep. Treba spomenuti i kako je Samsung nedavno u Evropi zaštitio izraz „Zero Bezel“, a o kakvom se konkretno televizoru radi, trebali bismo saznati već sljedeće sedmice.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.