Ovo nije prvi put da Apple Watch prijavljuje korisnicima o potencijalnim problemima u vezi sa srcem

 

Čak i ako niste tip osobe kojoj treba pametni sat za telefoniranje ili slanje i primanje poruka na ruci, čini se da bi sposobnost Apple pametnog satada otkrije poremećaje kod otkucaja srca mogla biti dobar razlog da nabavite, kao što je dokazano pričom u kojoj je Apple Watch možda spasio još jedan život.

Prema izveštaju, vlasnica Apple Watcha – Rosemary Stiles, željela je Apple Watch kao način da održi kontakt sa svojom djecom u pokretu. Međutim, čini se kako je uređaj učinio više od toga, jer joj je možda spasio život. Apple Watch je zapravo otkrio da je Rosemary možda doživila poremećaj srčanog ritma dok je spavala.

Prema Rosemary, „samo sam zaspala u stolici i sat mi je vibrirao. Kad sam ga pogledala, pisalo je da je otkrilo A-Fib (poremećaj u radu srčanog ritma – srčanu aritmiju) i da moram potražiti ljekara.“ U priči se ne spominje je li se Rosemary zaista pregledala (nadamo se da jeste) i je li bilo kakvih praćenja. Da li je možda dobila bilo kakav tretman, ali da nije bila upozorena, moglo bi se završiti vrlo drugačije.

Ovo nije prvi put da Apple Watch prijavljuje korisnicima o potencijalnim problemima u vezi sa srcem, a sumnjamo da će biti i posljednji. Priča se da je Apple radio i na drugim zdravstvenim karakteristikam na uređaju, od kojih je jedna teško očekivana neinvazivna metoda otkrivanja razine glukoze.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.