Poznati tehnološki analitičar Ming-Chi Kuo rasvijetlio je nadolazeći Apple Watch Ultra 3, koji će biti predstavljen na očekivanom jesenjem događaju kompanije, vjerovatno zakazanom za septembar. Ovo otkriće suprotstavlja raniji izvještaj, koji potiče iz istog izvora, koji je sugerisao odsustvo Ultra 3 izdanja ove godine.

Za one koji očekuju velike prepravke hardvera u odnosu na svog prethodnika, Apple Watch Ultra 2 koji je predstavljen 2023. godine, Kuoovi uvidi mogu biti razočaravajući. On sugeriše da ovogodišnja iteracija neće sadržavati „gotovo nikakve“ nadogradnje hardvera, što signalizira odstupanje od uobičajenog obrasca godišnjeg napretka u Appleovom premijernom pametnom satu.

Nasuprot tome, očekuje se da će nadolazeći Apple Watch X, ili serija 10, imati tanji profil, uz magnetne trake i poboljšane zdravstvene mogućnosti kao što su praćenje krvnog pritiska i otkrivanje apneje u snu. Zanimljivo je da se očekuje da će ove karakteristike doći do Apple Watch Ultra 3. Međutim, u pogledu dizajna, malo se čini da ga razlikuje od Ultra 2.

Daljnje spekulacije okružuju potencijalno otkrivanje treće generacije Apple Watch SE uz X i Ultra 3. Ako se Apple pridržava svog dvogodišnjeg ciklusa nadogradnje za model koji je prihvatljiviji za budžet, ovaj potez bi mogao zadovoljiti širi spektar potrošača koji traže različite razine funkcionalnosti i pristupačnosti u njihovim pametnim satovima.

Iako odsustvo značajnih nadogradnji hardvera u Apple Watch Ultra 3 može razočarati neke entuzijaste, to naglašava Appleovu strategiju usavršavanja postojećih funkcija i davanja prioriteta inkrementalnim poboljšanjima u odnosu na radikalne promjene. Posvećenost kompanije unapređenju mogućnosti praćenja zdravlja i korisničkog iskustva ostaje očigledna, obećavajući intrigantnu liniju pametnih satova za narednu godinu.

(IT mixer)