Arc pretraživač proširuje svoje prisustvo na iOS platformu, nakon što je prvobitno bio dostupan samo za Mac računare. Browser Company, tvrtka koja stoji iza Arc pretraživača, nedavno je predstavila beta verziju Windows verzije, a sada donosi Arc iskustvo na iPhone putem aplikacije nazvane Arc Search.

Glavni fokus nove aplikacije je pretraga. Kada korisnik otvori aplikaciju, susreće se s tastaturom i poljem za pretragu, umjesto s uobičajenom kolekcijom kartica. Umjesto jednostavnog prikaza rezultata pretrage s Google-a, Arc skenira internet u potrazi za različitim izvorima informacija te stvara „stranicu za mene“ koja sadrži obilje informacija relevantnih za upit korisnika.

Samo ime aplikacije sugerše da je glavni cilj omogućiti korisnicima pretragu i pronalazak informacija na njihovim telefonima, izbjegavajući suvišne alate koje bi dobili u potpunom web pregledaču. Kompanija također najavljuje rad na sinhornizaciji s desktop verzijom Arc pretraživača, a planira i integraciju s funkcijama koje su nekada bile dostupne u aplikaciji „Arc Mobile Companion“, lansiranoj prošlog proljeća.

Prethodna aplikacija, koja je sada uklonjena iz App Store-a, omogućavala je korisnicima da vide otvorene kartice na drugim uređajima i brzo ih preusmjeravao na Safari za pregled. Sudeći prema najavama, nova aplikacija Arc će vjerojatno ponuditi naprednije mogućnosti uskoro.