Nakon cjelodnevnog prijenosa uživo, sada imamo bolju predstavu o tome kada i gdje će se održati sljedeća igra u Ubisoftovoj dugotrajnoj franšizi Assassin’s Creed. U Assassin’s Creed: Valhalla, bićete u ulozi ubice za vrijeme Vikinga. Radnja se odvija u periodu negdje između 793. i 1066. godine pne.

Izdavač i programer Ubisoft odabrao je nekonvencionalan put za najavu nove igre putem Photoshop live stream-a. Umjetnik je polako i mukotrpno stvarao sliku koju vidite gore, dok su fanovi spekulirali o postavkama i klasičnim pjesmama iz serijala poput „Ezio’s Family“ koje su svirale u pozadini. U jednom trenutku strima više od 50.000 ljudi širom Twitcha i YouTubea prijavilo se da gledaju umjetnika Kode Abdo koji radi zanat.

Dve najnovije Assassin-ove Creed igre, Odyessy i Origins, postavljene su u Ptolemejkom Egiptu i Grčkoj iz peloponeskih ratova. Posljednji put kada je franšiza posjetila Britanske otoke bio je Assassin’s Creed Syndicate 2015., koji je bio postavljen na kraju industrijske revolucije. Saznat ćemo više o Assassin’s Creed: Valhalla tokom dana kada Ubisoft premijerno predstavi prvi trailer za igru. Možete uživo ispratiti prenos događaja ovdje:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.