YouTube ovih dana eksperimentiše sa dodavanjem tzv. poglavlja u video snimcima, i tu na iOS, Android i desktop uređajima. Ova opcija bi praktično u samom video snimku trebalo da uključi sve važne meta podatke samog snimka.

Ovaj eksperiment je krenuo početkom aprila sa malim brojem korisnika, ali se ovih dana taj broj test korisnika povećava, pa se može očekivati i šira primjena ove opcije.

Vijest o novoj opciji sa radošću su dočekali svi oni koji koriste YouTube kao izvor za slušanje muzike koja je komponovana recimo za igre i druge multimedijalne projekte, a koja nije dostupna na Spotify platformi ili drugim servisima za striming. Takođe je od velike koristi i svim stvaraocima video sadržaja za YouTube.

Funkcija poglavlja za sada nije dostupna većini korisnika, i ne funkcioniše za sve tipove video snimaka na YouTube-u. S obzirom na to da je opcija još uvek u test fazi, smatra se da će biti uvođena postepeno. Zato predlažemo da proverite vaš računar ili pametni telefon, možda ste baš vi dobili nadogradnju za YouTube aplikaciju u kojoj je implementirana nova opcija.

Ako ste ljubitelji slušanja različitih mikseva snimaka, onda će vam ovo zaista dobro doći.

(Nezavisne / The Verge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.