Najnovija verzija ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti grafičke kartice donosi revolucionarnu novinu – ugrađeni M.2 SSD slot koji je više nego funkcionalan. Ova inovacija omogućava prenos podataka brzinom od preko 6.5GB/s na zadnjem dijelu same grafičke kartice, pružajući korisnicima mogućnost korišćenja većine PCIe 4.0 M.2 SSD-ova uz nevjerovatne performanse NVMe SSD-a.

Kartica podržava SSD-ove dužine do 80mm, prenoseći toplotu generisanu od samog SSD-a u hladnjak kartice putem termalnih jastučića, što rezultira kompaktnim i urednim dizajnom. ASUS je uključio M.2 Q-LATCH sistem koji olakšava instalaciju ili uklanjanje M.2 SSD-a na poleđini ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti SSD grafičke kartice bez potrebe za specijalnim alatima. Dizajn sadrži jednostavan mehanizam zaključavanja koji je lako koristiti za osiguravanje diska, eliminirajući potrebu za šrafovima za SSD.

Multitronic lista pokazuje cijenu od 559 evra, u poređenju sa 470 evra za Dual RTX 4060 Ti bez SSD-a. Iako je rješenje moramo reći zgodno, smatramo da je cijena marža prevelika i nerealna i da je 90 evra previše za dodatni ssd slot.