Avowed je nova igra koja je smještena u isti svemir kao i Pillars of Eternity

 

Poznati američki developer Obsidian, poznat po igrama Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Alpha Protocol, Fallout: New Vegas, Dungeon Siege III, Pillars of Eternity i The Outer Worlds, na nedavno održanom Microsoft-ovom Xbox Games Showcase događaju, predstavio je dvije nove igre, Grounded i Avowed, te Peril on Gorgon ekspanziju za The Outer Worlds.

Dok se za survival igru Grounded već čulo, Avowed je prilično privukao pažnju, jer se radi o novom velikom RPG-u, igri iz žanra za koji se Obsidian odavno specijalizovao.

Autori kažu da je igra „epski RPG“ smješten u isti svemir iz kojeg dolazi Pillar of Eternity i igraće se iz prvog lica.

Avowed se još nalazi u ranoj fazi izrade. Zbog toga se o njemu ne iznose previše detalji. Jedino što se zna da je priča smještena u mračno doba. Glavni lik će se pomoću magije i oružja boriti protiv čudovišta kako bi ispunio staru zakletvu, kao što možete vidjeti u video trejleru.

Igra će biti dostupna za Windows PC i Xbox Series X platforme. Naći će se  „besplatna“ u ponudi za pretplatnike Microsoftovog Xbox Game Pass servisa.

U ovom trenutku nije poznato ni približno kada bi igra mogla da se pojavi. Teško je da očekujemo njeno lansiranje ove godine.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.