Android operativnom sistemu biće potrebno dvostruko veća minimalna količina RAM memorije na telefonu nego danas

 

Većina današnjih pametnih telefona s Android OS-om u srednjem i visokom segmentu posjeduje 4GB RAM memorije. Međutim, u najnižem segmentu mogu se pronaći uređaji s 1 GB RAM-a.

Google smatra da takvi uređaji ne mogu pružiti dostojne performanse njegovom operativnom sistemu. Prema procurilom dokumentu “Android 11 Go edition Device Configuration Guide”, odlučio je da poveća hardverske zahtjeve za uređaje s Androidom 10 i 11 na minimalnih 2 GB RAM-a.

Android Go prvobitno je bio namijenjen uređajima sa manje od 1 GB RAM-a, ali mu OEM-i nisu trebali. Uvođenje Android Go uređaja sa 2 GB RAM-a je takođe pomalo novo. Čini se da se promjena dogodila krajem prošle godine, a Google je ažurirao svoju web stranicu kako bi odrazio ovu promjenu. Uključivanje 2GB RAM uređaja unosi 64-bitni kernel / korisnički prostor u Go Edition ekosistem.

To bi moglo uticati na povećanje cijena uređaja u najnižem segmentu. Google ipak ne želi da odustane od toga, jer smatra da korisnici bez minimalnih 2 GB RAM-a ne mogu da uživaju u punom blagostanju onog što donosi Android pri surfanju i korišćenju aplikacija.

O nadolazećoj promjeni i Google-ov dokument potvrđuje ono o čemu se pričalo i ranije. Međutim, moguće je da su podaci i ovaj dokument zastarjeli, a Google ovaj zahtjev možda i povukao. Pratitćemo sve javne objave od Google-a, kao i sva ažuriranja internih dokumenata kako bismo vidjeli možemo li doći do više informacija piše xda-developers.com.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.