Larian Studios priprema Baldur’s Gate 3 ka zvaničnom lansiranju završavajući svoj trogodišnji period ranog pristupa na PC-u

 

Baldur’s Gate 3 igra je bila u planu da bude pokrenuta 31. avgusta, ali Larian Studios je napravio potez koji je najneobičniji u svijetu lansiranja igara: skratio je vreme čekanja na 3. avgust za PC i Mac platforme.

Verzija za PS5 je odgođena za prvu sedmicu od početnog lansiranja, a sada će debitovati 6. septembra. Iako je potvrđeno da je Xbox verzija u razvoju, Larian Studios nije objavio kada će naslov tog sistema biti dostupan.

 

Kako i za koju cijenu unaprijed naručiti igru?

 

Na PC-u i Mac-u možete unaprijed naručiti osnovnu verziju Baldur’s Gate 3 od Steam-a i GOG-a (Good Old Games) za 59,99 dolara. Kupovinom igre na GOG-u dobićete verziju bez DRM-a, što vam omogućava da pokrenete igru ​​na svom računaru bez pokretača.

Baldur’s Gate 3 će biti dostupan za strimovanje na Nvidijinom GeForce Now servisu za striming igara (ako kupite Steam kopiju), što je odlična vijest ako nemate računar koji je dovoljno moćan da pokrene igru.

Imate PlayStation 5? Prilikom lansiranja, Baldur’s Gate 3 je dostupan isključivo kao digitalni naslov, tako da su vaše mogućnosti za kupovinu ograničene na PlayStation Store. Za PS5 košta 69,99 dolara. Na Sonyj-evom PlayStation blogu, Larian Studios je rekao da će PS5 verzija raditi pri 60 sličica u sekundi.

Kolekcionarsko izdanje Baldur’s Gate 3 košta 269,99 dolara za PC ili PS5, a uključuje digitalnu verziju igre, neke fizičke proizvode, plus određene digitalne stavke.

Evo šta je uključeno u Digital Deluxe Edition (PS5):

  • Divinity Bard Song Pack
  • Exclusive Dice Theme
  • Treasures from Rivellon Pack
  • Adventurer’s Pouch
  • Digital OST (Original Soundtrack)
  • Digital Artbook
  • Digital Character Sheets

Trenutno su zalihe dostupne isključivo preko Larian Studios prodavnice robe i rasprodate su. Možete unijeti svoju e-mail adresu na njegovu web stranicu kako biste bili obaviješteni kada zalihe ponovo postanu dostupne.

 

Kraj priče sa 17.000 varijacija

 

Larian Studios je objavio zanimljivu statistiku tvrdnjom da će njihova igra Baldur’s Gate 3 imati 17.000 različitih načina na koje priča može da bude zaključena.

Baldur’s Gate 3 bi trebalo da bude ogromna igra, ako je vjerovati brojkama koje studio Larian iznosi u javnost. Otkriveno je da će igra imati ukupno 174 sata video scena između gejmpleja, u šta su vjerovatno uključeni i dijalozi između likova.

Još je impresivnija brojka od 17 hiljada varijacija u načinu na koji će priča u igri moći da se završi.

Kao i s dužinom video scena, i ovde je tu brojku potrebno staviti u kontekst. Ovo ne znači da će igra imati 17 hiljada različitih završetaka priče – to je ionako nemoguće. Varijacije u završetku priče ovde će biti i na nivou jedne riječi u rečenicama koje će ispratiti kraj igre. Varijacije će obuhvatati različite ishode likova – ko preživi, ko ne preživi, različita stanja svijeta, itd.

Ostaje nam da vidimo koliko će tih varijacija činiti drastično različite završetke igre, a to ćemo uskoro da otkrijemo.

(IT mixer)