Reditelj Mike Flanagan, za čiji se posljednji film Doctor Sleep uglavnom svi slažu da je dostojan nasljednik The Shining, izjavio je da bi nakon što je Joker izazvao veliko poštovanje i ljubitelja filma i kritičara, bilo lijepo da se snimi film u čijem bi središtu bio još jedan Batman-negativac – Clayface!

 

„Otkako sam bio dijete, želio sam da snimim film o Supermenu“, izjavio je Flanagan. „Ali, stvarno bih voleo i da uradim poseban film o Clayface-u, kao mješavinu horora, trilera i tragedije.“.

Lik pomenutog negativca nikad se nije pojavio ni u jednom The Batman igranom filmu, mada je najstariji zločinac iz ove serije stripova, koji je nacrtan još 1940. godine.

On je, zapravo, glumac Matt Hagen koji je unakažen u automobilskoj nesreći, a koji se zatim prijavio kao dobrovoljac za provjeru eksperimentalne kreme za lice. Međutim, ona je učinila da njegova svijest bude potpuno preobražena.

Batman ima jednu od najslavnijih galerija zlikovaca u svim stripovima. Dok su negativci poput Jokera, Pingvina, Žene mačke i Banea uglavnom ljudi, jedan od neobičnijih Batman-ovih supermoćnih neprijatelja Clayface ima sposobnost prebacivanja iz jednog oblika u drugi.

Clayface
Clayface

Ova ga metamorfoza izdvaja od obično utemeljenog svijeta Batmana. Možda zbog toga nikada nije imao dosljedno definisan alter ego.

Tokom osam decenija Batman-ovog postojanja, osam odvojenih Batman zlikovaca sebe su u jednom ili drugom trenutku nazvali Clayface. Svi oni imaju neke izuzetno slične moći i trikove.

Ostaje nam jedino da se nadamo da će se i Clayface pojaviti u filmu, ako ne kao glavni lik, ono bar u nekom sljedećem Batman-ovom nastavku.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.